>

Aradığın aslında nedir ki?

Wednesday, March 22

Küçük mavi not defterimden (1)

Pinhan - Elif Şafak
-----------------------------
"Görünenle yetinirsen eğer sadece tırtılı bilirsin. Çirkindir ya tırtıl, gönlünü çelmez. Görünenin ötesine geçmek istersen eğer, aradan örtüyü kaldırıp da gönül gözü ile bakarsan, kelebeği bulursun karşında. Güzeldir ya kelebek, gönlün ona akar. Lakin gönül gözünle görürsen eğer, kelebeğe değil tırtıla sevdalanırsın."

"Gelen gidende saklıdır,
giden gelende... saklı!"

"İsim dediğin, yüksekte uçanın belini bükecek, alçaktan geçenin başını doğrultacak; pervasıza perva, korkusuza korku katacak kadar kudretli idi."

"İnsanları izlerken, daha evvel hiç görmediklerini görebilir, hiç hissetmediklerini hissedebilirsin. Eğer bakmayı bilirsen gözlerin sana oyun etmez, dosdoğru görürsün. İçte saklı olanı, acıtanı, kanatanı görürsün. O vakit anlarsın ki o dediğin sensin, seyrettiğin kendi bedenin, kendi suretin; ağladığın kendi acıların. "

Hayalle hafıza ateşle su gibidir. Her biri ister ki bir tek kendi kalsın orta yerde, öteki kaybolsun. Hayal dediğin hafızayı boğmak, hafıza dediğin de hayali yakmak ister.

Hatırlamak için hayal kurmaya, hayal kurmak için de hatırlamaya muhtacız.

Hikaye de budur zaten. Bu andır. İçinde geçmiş ve gelecek, hafıza ve hayal barındırır. Her hikaye, ezeli evveli olmayan, alabildiğine hudutsuz bir andır. Ne başta, ne sonda, tam da ortadadır."

Çok hoşuma giden bir kaç benzetme:
-yoğurda bulanmış karıncalar için
"İnci taneliğine terfi edemeden mevta olmuş ayaklı çörek otları"
"gözlerinde çöreklenen çiğ sebze yeşili"


Reklamlar:
Mahrem - Elif Şafak bir sonraki yazımızda.

1 Comments:

Ben de evlendikten sonra bir müddet düzen oturtamadım ama şimdi her şey rayına oturdu. Sen de kısa süre sonra başlarsın eski alışkanlıklarını devam ettirmeye.

March 23, 2006 8:13 AM

 

Post a Comment

<< Home

 
z_post_title="<$BlogItemTKüçük mavi not defterimden (1)t> d="stats_script" type="text/javascript" src="http://metrics.performancing.com/bl.js">