>

Aradığın aslında nedir ki?

Monday, January 2

yenilik

Yenilik her zaman güzeldir. Durup nefes almak için bir aradır. Hayata farklı bir ışık katmak, bazen gözü alışılmışın ötesine bakmaya zorlamak için gereklidir yenilik.

Tekdüzelikten sıyrılmak için ara sıra yenilik yapmak lazım. Eskiyen fotoğrafların ya da unutulmuş anıların da yenilenmeye ihtiyacı var. Fotoğrafla eğlenmek ve anıları yaşatmak... photoshop bu açıdan çok önemli bir araç. Saatlerce anıları şekillendirmek veya ışığı beğenilmeyen bir fotoğrafı sayısal onarıma tabi tutmak çok önemli bir yenilik. Bu tür işlerle uğraşmayı sevenlere photoshop CS'yi denemeyi öneririm. Pahalı bir program ama eklenen özellikleri göz önüna alınca çok başarılı işler çıkaracağınızı hemen anlıyorsunuz.

Bilinenin aksine Photoshop sadece sakal bıyık yok etmeye, sivilce silmeye yarayan bir program değil aslında. O kadar çok fonksiyonu var ki. Kolajdan tutun, fotoğrafa karakalem etkisi vermeye kadar...

http://www.graphic-design.com/Photoshop/ bu tarz alternatif photoshop uygulamalarının çok güzel açıklandığı bir site. Ayrıca bu tarz sitelerden elde edilen bilgileri farklı uygulamalarda da deneyerek değişik sonuçlar almak mümkün. Photoshop kullanımı arttıkça kişinin üreticiliği de artıyor git gide. Tabii ki bu satırların yazarı oldukça amatör, hatta bir çok üstadın hoşgörüsüne sığınarak konuşmakta. Umarım kızmazlar:)

Zaten kısıtlı olan ve bu nedenle değeri sürekli artan zamanı bu tarz üretim faaliyetleri ile uğraşarak geçirmek hayatı uzatıyor. Bazen düşünüyorum, ne kadar çok boş zamanımız var ülkece. Ve bu zamanı nasıl da har vurup harman savuruyoruz kahvehanelerde, boş konuşmalarda ve TV başında. Uyutulmaktan kurtulmaya, insanın kendi kendine ördüğü duvarı kırmaya çalışsak keşke. Olanlara 3. bir göz ile bakmaya çalışabilsek. Üçüncü gözümüzü keşfetmeye ve kuvvetlendirmeye çabalasak biraz. Bu ülkenin biryerlere gelebilmesi için neleri feda etmemiz gerektiğini öğrenebilsek ve bunu yaşayabilsek. Benim kaygılarım bunlar. Yeni yılda, 2006'da bizi belki de çok önemli kararlar bekliyor. Toplumca uyumanın zamanı geldi ve geçiyor. Keşke uyansak. Ve o kadar dert olsa ki ülkemizin hali içimize, uyuyamasak! UYUYAMASAK!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

 
z_post_title="<$BlogItemTyenilikt> d="stats_script" type="text/javascript" src="http://metrics.performancing.com/bl.js">