>

Aradığın aslında nedir ki?

Friday, March 24

Seslikitap Gönüllüleri

Seslikitap nedir?
- Genel olarak görme engellileri düşünerek hazırlanmış, kaset veya CD'lere okunmuş kitap.
Ne güzel değil mi? Bir parçası olmak da, bu sosyal sorumluluğu yerine getirmek de çok güzel. Paylaşmak çok güzel. Bende olanları vermek, paylaşmak, çoğalmak...

Süslü cümlelerimi daha fazla uzatamayacağım. Duygu sömürüsü gibi saçmalıklar yapmaya da hiç niyetim yok. Çok güzel bir faaliyetin tanıtımını yapmaya çalışıyorum sadece.

Boğaziçi Ünv. kütüphanesinde bu tarz bir çalışma yapılmaktaydı. Başka bir kaç yerde de yapıldığı bilgisini ekşisözlükten edinmiş bulunuyorum. Şimdi de Beyazıt Kütüphanesi Görme Engelliler bölümüne devredilecek sesli kitaplar hazırlamak amacıyla bir site kuruldu. Böylece daha fazla gönüllü aynı çatı altında toplanacak ve emek zayiatı olmayacak. Kayıt yapmak için illa ki kütüphaneye gitmek zorunda kalınmayacak. Evinde seslendirdikleri kitaplarla katkıda bulunan Seslikitapgönüllüleri onlar.

K.i.s.d de bu çalışmanın bir parçası oldu. Ve çok da mutlu oldu. Şimdi, öldükten sonra dünyada hala bir parçasının kalacağından ve kendi adına iyilik yapmaya devam edeceğinden emin:)

Sesli kitap gönüllüleri sayfasında her şey tüm detayıyla anlatılmakta, ama özetlemek gerekirse:
1-Daha önceden seslendirilmemiş bir kitabı seçiyoruz.
2-Kitap seslendirmeden önce hangi kitabı okuduğunuzu http://groups.yahoo.com/group/seslikitaplar/ grubuna üye olarak bildiriyoruz.
3-Siteden ses kaydeden programı indiriyoruz ve sitede anlatıldığı gibi bilgisayarımıza kuruyoruz.
4-Sitede anlatılan kurallara uyarak okumalarımızı yapıp CD'ye kaydediyoruz. Ve gönderiyoruz.

Bu kadar basit. Okuma süresinde bir kısıt yok. İstediğiniz zaman verebilirsiniz. Ne güzel değil mi? Hadi hepimiz okuyalm, okuyalım, okuyalımmm.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

 
z_post_title="<$BlogItemTSeslikitap Gönüllülerit> d="stats_script" type="text/javascript" src="http://metrics.performancing.com/bl.js">